Odkazování na vlastní stránku

Myslím si, že hodně často člověk potřebuje odkazovat na vlastní stránku nebo na vlastní článek. Zatím co například v blogu musí být dotyčný článek zveřejněný a vy musíte jeho adresu překopírovat ze stavového řádku v prohlížeči do políčka pro odkaz, tady na webnode to není třeba dělat tak složitě. Ukážeme si jak na to.

 

Odkazování na "stránku" na vlastním webu

1. Naíšeme si nějaký text obsahující slovo ze kterého chceme odkazovat (nebo vložíme obrázek ze kterého chceme odkazovat viz článek Obrázky). Například:

Podívejte se na naše NOVINKY!

 

2. Začerníme si dotyčné slovo a otevřeme si odkazování - předpokládám že to každý zvládá. Jak vidíte "stránku" už máte předem předvolenou, proto ji není nutno znovu volit.  

 

3. Stisknete "Zvolit odkaz" a naběhne vám další tabulka kde vyberete požadovnou stránku, v našem případě Novinky. 

 

4. Na Novinky poklepáte a ony se vám sami vloží do okýnka pro odkaz.

 

5. Následně dáte "Vložit" (případně předtím zaškrtnete "Otevřít v novém okně") a odkaz se vám vloží na vámi zvolené místo. Příklad:

Podívejte se na naše NOVINKY!

 

Odkazovaní na "článek" na vlastní stránce

1. Naíšeme si nějaký text obsahující slovo ze kterého chceme odkazovat (nebo vložíme obrázek ze kterého chceme odkazovat viz článek Obrázky). Například:

Nezapomeňte si přečíst článek o vkládání   Obrázků  !

 

2. Začerníme si dotyčné slovo a otevřeme si odkazování - předpokládám že to každý zvládá. Zaškrtneme kolonku "článek".

  

 

3. Stiskneme zvolit odkaz. Naběhne nám stránka, kde si musíme vybrat rubriku ve které je náš článek uložen. V našem případě je to rubrika se jménem "Návody".

 

4.Napravo od rubrik se nám rozbalí seznam článků v příslušné rubrice zařazených a my si jeden vybereme. V našem případě je to článek s názvem "Obrázky".

 

5. Na příslušný článek poklepáme, on se nám stejně jako v minulém návodu "stránka" automaticky zapíše do kolonky odkazu a my ho dáme prostě vložit. 

 

Poznámka: Stejným způsobem to funguje také pro katalogy nebo soubory.

Komentáře:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek