Jiný způsob vložení komentářů

Jak už jsem říkala v předešlém článku o komentářích je možné využít i jiné způsobi než diskuzní forum webnode. Zde je návod, jak vložit pod článek návětěvní knihu z blueboardu, aby se zobrazovala přesně tak, jako je to na Fantasmogoriu nebo ve FFDeníku.

 

Jak vložit knihu z blueboardu

1. Pokud nemáme účet na blueboardu vytvoříme si ho velice snadno na www.miniaplikace.blueboard.cz. Veškerá registrace je zcela zdarma a můžete v této neplacené verzy používat všechny tamní miniaplikace na weby. Existuje tam možnost placení, která odtraní poměrně nevýrazné a nerušivé reklamy umístěné u některých miniaplikací, problém u Návštěvní knihy a placení nastává v tom, že neplacená verze zálohuje jenom 300 příspěvků.

2. V administraci blueboardu si vytvoříme "Návštěvní knihu". Není to vůbec obtížné, pouze zvolíme její jméno. Doporučuji zadat si jméno povídky. Pokud je kapitolová, tak stačí pouze to, pod všechny kapitoly, pokud chcete, můžete dát jednu jedinou Návštěvní knihu a nemusíte ji pokaždé tvořit znova.

3. Najdete si HTML knihy. Vypadá takto:

 

4. Nás bude zajímat pouze ta zvírazněná část

 

5. Do "Návštěvní kniha" v následujícím kodu si zkopírujeme výše zvírazněnou část kodu návštěvní knihy.

 

6. Vložíme si pod článek "Formátovaný text" a otevřeme si ho, potom v administraci rozbalíme větší menu.

 

7. Otevřeme si kod.

8. Ukáže se vám úplně prázdné okno jako když začínáte psát článek a do tohoto okna vložíte kod víše, v našem případě je to:

Ve zvírazněné části můžete vidět kod samotné knihy, který jsem tam vložila.

 

9. Dáte uložit a samozřejmě publikovat, jinak se vám to na stránce neukáže, a mělo by být hotovo. Jak to v praxi vypadá vidítě přímo tady dole pod článkem.

 

 

Tato návštěvní kniha archívuje v neplacené verzi jenom 300 příspěvků!

Kod k přímému zkopírování

<iframe scrolling="yes" frameborder="0" src="(Návštěvní kniha)" width="540" height="400"></iframe>

Slova "Návštěvní kniha" v závorce nahraďte číslem své Návštěvní knihy jak je uvedeno v návodu.