Diskuzní formu čili Komentáře a jak na ně

Po kteroukoliv stránku nebo článek můžete vložit diskuzní forum, které nám poskytuje přímo webnode. Je to jednoduchý formulář o třech položkách k zápisu "Jméno", "Titulek" a "Příspěvek". Jeho vložení a editace je snadné, ale má několik nevýhod. První, pro čtenáře, je, že musí vyplnit všechna políčka ve formuláři a druhá, pro nás autory, že neexistuej způsob, jak zjistit, že někdo přidal komentář k nějakému našemu článku. V blogu nebo na estránkách či ve wordpressu přicházejí oznámení o komentářích nebo se nové komentáře zobrazují někde v administraci či přímo na stránce.

Přesto si myslím, že jsou zdejší komentáře nejsnažším způsobem komunikace se čtenářem a zatím jsem nenašla jinou formu kterak dát možnost čtenáři se projevit, která by mi plně vyhovovala. Další variantou je například návštěvní knihy z blueboardu, ale o tom někdy jindy. Dnes se podíváme jak vložit a editovat "Diskuzní forum".

 

1. Nejdříve si v administraci přejdeme na stránku nebo článek kde chceme "Diskuzní forum" nebo tedy komentáře mít. Musíte být přímo na té stránce, jinak se vám komentáře vloží například do menu sloupce nebo někam na stránku, což nechceme.

2. Jakmile jsem na příslušném článku rozklikneme nahoře v administraci položku "Ostatní", zde vybereme kolonku "Miniaplikace" a v těch si pak najdeme "Dizkusní forum", které si přetáhneme na stránce do místa, kde ho chceme mít. U článků je prakticky jen jediné a to dohle hned pod článkem.

 

3. Už nyní se nám zobrazí tabulka, kde máme možnost zadat si, jak se bude naše diskuzní forum jmenovat. Můžeme tam zanechat původní tvar, který je "Diskusní forum: *Název článku nebo stránky kam forum vkládáte*" nebo ho rovnou změnit. Osobně doporučuji u článků například s povídkou, změnit název na "Komentáře", protože na to jsou lidé zvyklí a myslím, že je to pochopitelné. Déme "Diskuzní forum" uložit pomocí tlačítka "OK".

 

4. Diskuzní forum se nám takto zobrazí v administraci, ale samozřejmě dokud nedáme "Publikovat" vidíme ho jenom mi a zároveň s ním před samotným zveřejněním rovnou můžeme pracovat.

 

5. K práci s "Diskuzním forem" neboli Komentáři, slouží tlačítko "Nastavení" v pravém horním rohu. Vedle se pak nachází malí červený křížek, kterým celí "Diskuzní forum" smažete (pozor! Se smazáním fora přijdete nenávratně o všechny příspěvky které v něm byli. Před smazáním, pokud si je chcete zachovat, je musíte zkopírovat a uložit si v PC).

 

6. Po kliknutí na "Nastavení" se nám zobrazí tato tabulka, kde můžete nastavit hned několik možností jak se vám budou komentáře zobrazovat. Nyní si ukážeme všechny varianty, abyste to dobře pochopili.

  • Název (táma) diskuze - Zde mužete editovat či nastavit, jak se celá vaše diskuze bude jmenovat. V případě že už jste v prvním kroku nezadali název "Komentáře" a chcete ho mít, tady ho můžete vepsat.
  • Zobrazených příspěvků na stránce - Pokud je hodně komentářů webnode pro ně vytvoří další stranu na kterou se čtenář nebo vy můžete dostat přes stránkování dole na pravé straně pod komentáři. Čím větší číslo zadáte, tím více budete muset při čtení komentářu rolovat, ale o to méně budete listovat.
  • Zobrazení stránkování - Výše zmíněné stránkování lze zakázat, takže i když počet vložených příspěvků ve foru překročil vámi zadané číslo a tím pádem se začnou komentáře zapisovat na další stranu, žádné stránkování se v pravém dolním rohu pod komentáři neobjeví. Smysl této volby jsem nepochopila, ale třeba ho někdo objeví a využije.
  • Zobrazit zanoření příspěvků - Příspěvky se buď zobrazují pod sebou nebo v podobě příspěvkového stromu. Pro lepší představu obrázky. 1. Strom příspěvků. 2. Příspěvky pouze řazené pod sebou. 
  • Zobrazit počet nalezených příspěvků - V levém dolním rohu pod komentáři se vám zobrazí číslo označující kolik příspěvků je v diskuzi a také kolik jich je v ten okamžik zobrazeno na stránce, kterou vidíte. Hodí se, pokud víte, že budete mít hodně komentářů a nechcete je muset v příspěvkových stromech hledat. Stačí si zapamatovat kolik jste jich měli, sjet dolů a pak, pokud se číslo zkměnilo, teprve hledat, jestli přibyl komentář. Nebo se prostě jen můžete pochlubit, kolik jich máte.
  • Řadit podle data - Zde si můžete zvolit, jestli se vám těsně pdo článkem zobrazí první vložený komentář ze všech komentářů nebo ten poslední. Dáte-li "Od nejnovějšího" bude se vám nahoře zobrazovat poslední přidaný komentář. Dáte-li "Od nejstaršího" budete mít nahoře úplně první komentář, který byl kdy do diskuze vložen.
  • Formulář na přídání nového příspěvku - Můžete zabránit přidávání nových příspěvků pomocí formuláře na jeho přidání, ale POZOR přestože zvolíte, aby folmulář na přídání příspěvků nebyl vidět, stále bude fungovat u všech již zveřejněných komentářů tlačítko "Odpovědět" skrz které budou moci čtenáři defakto přidávat nové komentáře.

Komentáře:

Are you 18? Come in and don't be shy!

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

díky

Děkuji, je tady spousta užitečných věcí. Hledám formu blogu, která mi bude vyhovovat líp než Blog.cz, protože tam nejsou štítky. Jsem líná si pamatovat, kolik komentů bylo minule, takže webnode mi moc nepomůže. No ale MUSÍ být diskusní fórum? Mně komenty vadí, že na ně musím odpovídat. Kdyby nebyly vůbec, šlo by to?

Přidat nový příspěvek